INVITATIE

QVO VADIS DERMATO-VENEROLOGIA?

CLASIC SI MODERN

Bucuria reîntâlnirii prilejuite de Primul Congres al Asociației Române de Dermatologie și Venerologie (ARDV) împreună cu interesantele sesiuni și demonstrații practice pun bazele celui de Al 2-lea Congres ARDV Qvo vadis dermato-venerologia? Clasic si modern.

Cei 320 de participanți la Congresul „Qvo Vadis” 2022 au apreciat workshop-urile organizate în cadrul Congresului dar și în pre-Congres. Lucrările prezentate au demonstrat încă o dată importantele conexiuni pe care dermato-venerologia le are cu alte specialități printre care anatomia-patologică, endocrinologia, hematologia, chirurgia plastică și reparatorie, chirurgia vasculară, oncologia.

Vă invit să participați la Congresul „Qvo vadis dermato-venerologia? Clasic si modern” care se va desfasura la București în perioada 10-12 noiembrie 2023. Manifestarea medicală științifică națională cu participare internațională va fi organizată de ARDV și va fi supusă creditării cu puncte EMC.

Evenimentul se va desfășura cu prezență fizică în limba română. Invitații străini vor realiza prezentări în limba engleză.

Structura Programului științific al Congresului „Qvo vadis Dermato-venerologia? Clasic si modern” este redată mai jos. Vor fi incluse teme axate pe practica dermatologică de cabinet:

  • Afecțiuni inflamatorii cutanate (dermatitia atopică, psoriazis, hidradenita supurativă, alopecia areata)
  • Dermato-oncologie (tumori benigne, melanom, cancere cutanate non-melanocitare)
  • Infecții cutanate și infecții transmisibile pe cale sexuala (ITS)
  • Dermatologia corectiva (tendintele dermatologiei corective – anul 2023)
  • Boli rare cu manifestare dermatologică.

Participanții la sesiunile științifice vor avea posibilitatea să participe la workshop-urile:

  • Tehnica injectărilor de toxină botulinică
  • Tehnica injectărilor de acid hialuronic
  • Echipamente laser utilizate în dermatologie
  • Manevre chirurgicale dermatologice
  • Dermatoscopie

Industria farmaceutică va fi prezentă cu simpozioane care nu vor interfera programul științific al evenimentului. Tematica simpozioanelor va reflecta principalele teme ale Congresului.

Mulțumesc sponsorilor Congresului „Qvo vadis” 2022 pentru susținerea financiară care a făcut posibilă desfășurarea acestui eveniment important! Sper într-o continuare a bunelor relații și a colaborărilor pentru acțiunile ARDV din anul 2023.

Cu ganduri bune,

Prof. dr. George-Sorin Țiplica

Președinte al Qvo vadis dermato-venerologia? Clasic si modern

Președinte al Asociației Române de Dermatologie și Venerologie